sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Valtiattaret

Olen ilmottautunut tänäkin vuonna mukaan Tour De Sockiin, joka alkaa kesäkuun alussa. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu, jossa kilpaillaan nopeudesta sukkien neulomisessa kuudella eri etapilla (= kuusi eri ohjetta) ja samalla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Olen mukana Lentävän Lapasen joukkueessa, kuten viime vuonnakin.


Jokin aika sitten neulesuunnittelija TiinaQ houkutteli Lapasen joukkuelaisia mukaan Tourin "lämmittelykierrokselle", eli testineulomaan uusinta sukkamalliaan. Malli on tosi kaunis ja olen aina ennenkin tykännyt neuloa Tiinan malleja, joten lähdin mukaan.


Hyvähän se oli saada harjoitusta englanninkielisen ohjeen lukemiseen ja nopeusneulontaan - ainakin nopeuden suhteen harjoitus on selvästi vielä tarpeen, sillä neuloin näitä sukkia kolmisen viikkoa, joka olisi ollut oikealla kilpailukierroksella aivan liian hidas suoritus. Siinä kun on vain kymmenen päivää aikaa per etappi.


Ohje oli taattua TiinaQ-laatua. Selkeää, kaunista, huolellisesti mietittyä. Sukat aloitettiin varpaista ja kantapään levennykset tulivat sukan pohjaan - muistakin TiinaQ:n sukista tuttu ja hyväksi havaittu rakenne. Sen verran rakenne poikkesi perussukista, että piti kyllä seurata tarkkaan ohjetta! Sukansuun päättely tehtiin parsinneulalla. Tämä oli muistaakseni kolmas kerta kun teen tällaisen päättelyn ja tällä kertaa se sujui jo ihan enempiä miettimättä ja tuli ensi yrittämällä sopiva kireys. Harjoittelu kannattaa. :)


Valkoinen lanka on Hjertegarnin Basic -sukkalankaa ja värikäs on Viking Nordlysia, jonka sain Lankamaailmasta lahjaksi blogitapaamisen yhteydessä. Tykkään siitä, että väri liukuu molemmissa sukissa vähän eri tavoin.
Neuloin sukat 2mm:n sukkapuikoilla.


Näistä tuli todella kauniit. Ne ovat itselleni liian isot, kuten kuvistakin voi havaita, joten sain lahjalaatikkoon täytettä.

Kitos Tiinalle, että sain olla mukana testineulomassa! :) Ja muille tiedoksi, että ohje on jossain vaiheessa tulossa saataville maksuttomasti ravelryyn.

11 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Odotan malttamattomana milloin ohje julkaistaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! :) En tiedä aikatauluista tarkemmin, mutta eiköhän se sieltä piakkoin tule. :)

   Poista
 2. Rakastuin tuohon väritykseen ihan totaalisesti <3 Kuvio näyttää myös kivalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä kertaa värivalinta vaati pientä säätämistä, sillä aloitin ensin tekemään kuviota vaaleammalla liukuvärjätyllä langalla. Kuvio ei oikein erottunut, joten purin ensimmäisen aloituksen. Onneksi, sillä tämä tummempi liukuvärjätty lanka sopii valkoisen kanssa todella kauniisti.

   Poista
 3. Hurjan kauniit sukat! Liukuvärjätty lanka sopii kirjoneuleisiin niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin sopii, varsinkin tämmöinen missä on pitkät värin liu'ut.

   Poista