sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Lisää Ihanaa valoa

Nyt on sitten se Sukka-Finlandian jännittävä oma etappi kokonaisuudessaan takana päin. Viimeisen tietämäni mukaan 165 paria Ihana valo -sukkia saapui maaliin määräajassa, eli tänään ennen kello kymmentä aamulla. Silloin starttasi kolmas etappi, Anna Mäkilän upea Valse Triste.


Edellisessä postauksessa esittelin kaksi neulomaani paria Ihana Valo -sukkia, S- ja M-kokoiset. Tein myös näissä kuvissa esiintyvät L-koon sukat, sillä halusin testata itse kaikki koot. Ja halusin samalla kokeilla mallia vähän miehekkäämmissä väreissä. Kokeilun tuloksena totean, että malli sopii miestenkin sukkiin mielestäni hyvin. (Ja juu, tiedän että jotkut miehet käyttävät vaikka vaaleanpunaisia ruusu-sydän-sukkia, mutta puhunkin nyt vaikkapa oman lähipiirini miehistä joista osa on aika perinteisesti tyyliasioihin suhtautuvia.) Lankana näissä on Gedifra Lana Mia Uni kahdessa eri harmaan sävyssä.


Malli on saanut enimmäkseen tosi positiivista palautetta. Intarsia-tekniikan opettelua on sekä kauhisteltu että kiitelty, enimmäkseen kuitenkin on oltu innostuneita mahdollisuudesta opetella jotain uutta. Ravelryn projekteissa ja valmistuneiden sukkien ketjussa sekä Facebookissa ja Instagramissa on tullut vastaan ihania kuvia Ihana valo -sukista toinen toistaan kauniimmissa väreissä. Näitä on ollut todella suuri ilo bongailla! Sukka-Finlandian sivuilla oli kirjoitus etapin aloituksesta ja loppumetreistä. Muutamasta blogistakin olen jo huomannut kirjoituksia ja kuvia sukista. Näitä on ollut kiva lueskella. Positiivinen ja mukava huomio mallia kohtaan on ollut ensikertalaiselle suunnittelijalle hämmentävää ja tietysti erittäin ilahduttava. Kiitos ihan jokaiselle kauniita kuvia postanneelle ja kivoja kommentteja kirjoittaneelle!


Lopuksi voisin avata Ihana valo -nimen taustoja. Moni on varmasti yhdistänytkin (ihan oikein) nimen Samuli Edelmannin Ihana valo -kappaleeseen. Se on ollut minulle merkityksellinen kappale, sillä se oli kesän suurin hitti juuri sinä kesänä, kun esikoiseni oli keväällä syntynyt. Monet kerrat tätä tuli vauvalle laulettua, niin Samulin kanssa duettona kuin yksinkin. "Oi ihana valo, niin on nimesi kaunis sana... Oi ihana valo, ihana, sinä olet aurinko!" Ne sanat alkoivat soida ajatuksissa kun katselin näitä kuvioita, jotka tuovat mieleeni läikehtivän auringonvalon koristeellisen pikkuikkunan puuleikkauksista. 

4 kommenttia:

  1. On hienot sukat! Ainakin nämä aioin tehdä. Kilpailuun en osallistu, muuten vain mukana Sukka-Finlandiassa.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat! Toimii hienosti myös harmaan värisenä versiona. Olipa mukava ja mielenkiintoista lukea Ihana valo-sukkien taustoista.

    VastaaPoista
  3. Kiitos!❤ Ja kiva kun kiinnosti. ☺

    VastaaPoista