sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Krapin pajalla


Krapin lankapaja on jo perinteeksi muodostunut syksyinen tapahtuma, jonka järjestäjänä on lankakahvila Lentävä Lapanen. Tänä vuonna sitä vietettiin tavallista pienemmällä porukalla koronarajoitusten vuoksi, jotta saatiin turvavälit pidettyä. Yhteistä neulontaa mielenkiintoisia esityksiä kuunnellen, kauniiden neuleiden ihastelua, lankamyyntiä ja käsityöpajoja, niistä on mukava päivä tehty.

Tämän vuoden esiintyjinä olivat neulesuunnittelija Sari Nordlund ja käsityöopettaja ja kirjontataituri Tupu Mentu. Molemmat esitykset olivat todella mielenkiintoisia. Sari kertoi neulesuunnittelijan urastaan ja esitteli mallejaan, Tupu taas kertoi kirjonnan historiasta upeiden kuvien ja kirjontatöiden höystämänä ja sai innostumaan ajatuksesta kokeilla kirjomista.

Työpajoilla tehtiin kirjontaa, kokeiltiin kehyskudontaa kierrätysmateriaalein pahvikehykselle, ommeltiin kasvomaskeja, solmittiin makramea ja tehtiin huopatöitä. Itse olin ohjaamassa pajaa, jossa neulottiin keskeltä aloitettuja neliöitä ja oli ilo nähdä, miten niistäkin moni innostui.

Tietysti välillä myös syötiin ja ihan vaan jutusteltiin vanhojen ja uusien tuttujen kanssa. Tällaisena tylsänä peruuntuneiden tapahtumien koronavuotena tällainen päivä oli ihan parasta, ihanaa kun se saatiin tälläkin kertaa toteutettua, vaikkakin vähän pienempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti