sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Takki virkatuista kukkaneliöistä

Aiemmin esittelin isoäidinneliöistä kootun takin, jonka tein tyttäreni tilauksesta. Siitä tuli niin hauska ja iloinen, että päätin tehdä itselle samantapaisen.

Valitsin perinteisen isoäidinneliön sijaan virkatun neliön, jossa on keskellä kukkakuvio. Katsoin mallia esim. tästä Sunburst Granny Square:sta, vaikka muokkasin mallia vähän yksinkertaisemmaksi.


Väreinä tällä kertaa enimmäkseen punasävyiset langat, joita myös löytyi jämälankavarastoista ihan kiitettävät määrät. Edellisen takin tapaan nämäkin ovat paksuja sukkalankoja, mm. 7-veljestä, Jannea ja muita vastaavan paksuisia lankoja. Annoin mennä surutta yksiväriset, raitalangat ja pätkävärjätyt samaan iloiseen sekamelskaan.

Lyhensin hihoja valmistumisen jälkeen yhden neliökerroksen verran, kun ne ylettyivät sormenpäihin saakka, mutta nyt ne näyttävät näissä kuvissa vähän lyhyiltä. Ehkä ne kaipaavat muutaman pylväsrivin lisäpituudeksi. 

Nyt vanhempikin tytär tilasi vielä samanlaisen takin, joten näyttää siltä, että matka virkattujen neliöitten parissa jatkuu.

7 kommenttia:

 1. Kylläpä on hyvän näköiset villatakit. Taidan minäkin innostua tekemään itselleni ja tuolla kukkaneliöllä. Sinulla nuo väritkin sopii niin hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neliöitten virkkaaminen ja värien sommittelu onkin hauskaa ja rentouttavaa puuhaa! 😊

   Poista
 2. Kauniita molemmat takit, mutta kyllä tämä punainen menee edelle. 🙂 Vaikka minä olenkin sinisen ystävä yleensä. Hiljattain tein muuten samansävyisen torkkupeiton isoäidinneliöistä ja nyt haluttaisi villatakkiakin. Vieläköhän löytyisi tarpeeksi jämälankoja. 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!🥰 Takkiin menee kyllä huomattavasti vähemmän lankaa kuin peittoon! 😄

   Poista
 3. Voi miten kauniit! Nyt kyllä iski virkkuukärpänen. Osaatko arvioida kuinka paljon yhteen takkiin meni lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 🥰Isompi painaa 670g, eli sen verran. Mustaa kului toista sataa grammaa.

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta��! Taidanpa hipsiä lankakaupoille...

   Poista