sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Takki virkatuista paloista vol. 3

Tein kesällä virkatun takin isoäidinneliöistä nuorimmalle tyttärelle. Siitä tuli niin hauska, että tein itselle samantapaisen takin virkatuista kukkaneliöistä. Vanhin tytär ilmoitti haluavansa myös vastaavan, mutta toivoi sitä pitkänä ja luonnonläheisissä sävyissä. Onneksi jämälankavarasto oli tälläkin kertaa ehtymätön, sillä sain tehtyä kolmannenkin takin käymättä lankakaupoilla. (Oikeasti mietin, että miten tätä aran-vahvuista jämälankaa onkin voinut kertyä niin pajon! Eikä edes loppunut vielä.)

Takki valmistui sopivasti joululahjaksi. Siitä tuli tosi hieno. Kuvausten kanssa kävi samoin kuin yleensäkin; ensin sain joukon  pelleilyposeerauksia...

Sitten pyysin suhtautumaan asiaan vakavasti, jonka jälkeen seurasi sarja huippu-vakavia poseerauksia. Ne on niin hienoja, etten osannut valita niistä vain yhtä, joten täytyi laittaa kaikki. :D

Lopuksi ehdotin vielä että kuvataan meidän kaikkien kolmen takit yhdessä. 

Ja sama meno jatkui. Ja kuvista tuli tietysti myös hämäriä ja sähkövalon kellastamia, koska kovan pakkasen takia kuvasimme sisällä.

Lopulta taisi tulla yksi kuva, jossa kaikki ollaan suht asiallisia. Tässä yhteydessä nuorempi tytär ilmoitti että hänkin olisi halunnut pitkän takin, jos olisi tiennyt että se on mahdollista... päättymätön tarina. Tai oikeastaan se päättyy nyt, koska nuo siniset, vihreät ja keltaiset langat loppui onneksi jo!

6 kommenttia:

 1. Ihanat tyttäret sinulla ja tosi kivoja jämälankaprojekteja! Se on kyllä ihmeellistä miten se jämälankavarasto on niin loppumaton... Itse olen väsännyt jämistä viimeisen vuoden sisään 4 villapaitaa (2 penguonoa, 1 spotin, ja 1 omasta päästä), yhdet villapökät ja toiset on tuloillaan, ja vielä näistä saisi varmaan ainakin yhden villapuseron tai leggingsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Nyt pääsin tosiaan eroon sinisistä ja punaisista paksuista sukkalangoista noita luonnonläheisiä sävyjä jäi vielä. Ja sitten vielä nuo kaikki ohuemmat langat! Tuota Penguonoa oon myös joskus miettinyt.

   Poista
 2. Aikuinen tyttäreni katseli näitä kuvia ja päätti että hänkin haluaa tämmöisen takin. Ei kai auta muu kuin ruveta kasaamaan samanvahvuisia lankoja esille. Meilläkin noita jämänöttösiä piisaa vaikka useampaankin takkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että ollaan saatu levittää eteenpäin tätä villitystä. Seuraavaksi haluat varmasti tehdä itsellekin. :D
   Nyt on kyllä oikeasti niin kylmä, että tämmöiseen paksuun takkiin on ihana kietoutua. :)

   Poista
 3. Todella kauniit takit ja ihanat värit kaikissa. Kuvat myös onnistuneet mainiosti.

  VastaaPoista