lauantai 7. toukokuuta 2016

Kevyttä sadetta melkein vapuksi

Kahden mielenkiintoisen suunnittelijan, Veera Välimäen ja Joji Locatellin, kolmas yhteinen ohjekokoelma Interpretations 3 ilmestyi helmikuussa. En ole aikaisemmin kamalasti hurahtanut kummankaan suunnittelijan juttuihin, vaikka molemmilla ihan kivoja malleja onkin. Mutta nyt kyllä hurahdin!


Erityisesti ihastuin Jojin suunnittelemaan Light Rain -puseroon. Lentävän Lapasen neuletreffeillä pari muutakin naista suunnitteli ääneen tämän samaisen paidan aloittamista ja tuumasta toimeen: pistettiin pystyyn kolmen naisen yhteisneulonta, jonka tavoitteena oli saada kaikille valmiit paidat vapuksi.


Ei se tavoite kyllä ihan toteutunut, sillä yksikään paita ei valmistunut ihan vapuksi - mutta viikko vapun jälkeen meillä kaikilla on paidat valmiina. Kaikista kolmesta paidasta tuli erilaiset ja ihanat. :)


Valitsin omaan paitaani langaksi Rowan Fine Artin. Ihana käsinvärjätty luksuslanka, jossa on merinoa, mohairia ja mulberry silkkiä. Olen jo pitkään haaveillut tekeväni siitä jotain, mutta jäänyt odottamaan oikeaa mallia. Ostin lankaa neljä 100g:n vyyhtiä ja lankaa jäi s-koon paidasta 107g, eli kolmellakin vyyhdillä olisi pärjännyt. Onneksi langan tuntuma jä väri ovat todella mieluisat, joten keksin varmasti loppulangoillekin käyttöä.

Väristä on vaikea sanoa, onko se enemmän sininen vai harmaa - täydellinen veden ja kevyen sateen väri. 


Malli oli siis ensimmäinen neulomani Joji Locatellin malli, mutta kuten edellä kuvatusta hurahduksesta voi päätellä, niin vakuutuin ensineulomalta. Paita neulottiin ylhäältä alas saumattomasti. Muuten yksinkertaisen peruspaidan juju on kauniissa pienissä yksityiskohdissa, kuten vesipisaroiden leikkiä muistuttava pitsipaneeli paidan etuosassa ja hihoissa, ylipitkät hihat ja hihansuiden peukaloaukot, paidanhelman sivuhalkiot sekä muhkea savupiippukaulus.


Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Paidassa on kaikki kohdallaan ja uskon, että tulen käyttämään sitä todella paljon.


Enkä valita yhtään, vaikka saatiin lähes hellettä. Kelpaa sitä villapaidassa poseerata näin kauniilla auringon paisteella, vaikka ihan oikeaan käyttöön se ei nyt lähipäivinä taida päästäkään. Villapaidalle saattaa silti tulla tarve vaikkapa juhannuksena. ;)

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mieheni ei ole aina innokkain kuvien ottaja, mutta tämän ja edellisen postauksen kuvat osoittavat, että lahjoja valokuvaukseen kyllä löytyy.

   Poista
 2. Todella kaunis paita, värikin osuu ihan nappiin! Itse olen ihastellut Jojin malleja jo pitkään, mutta yhtäkään en ole vielä saanut aikaiseksi neuloa. Täytyy pian korjata asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen Jojin malleja lämpimästi; pidin todella hänen yksityiskohtaisesta ja selkeästä tavastaan kirjoittaa ohje. Joidenkin suunnittelijoiden kohdalla mulle käy niin, että neuleen koko ei lopputuloksessa täsmää luvattuun, vaikka olisin mallitilkun tehnytkin, mutta tässä koko oli juuri se mikä pitikin. Valikoimaa kyllä löytyy, sillä sekä Joji että Veera ovat olleet viime vuosina todella tuotteliaita!

   Poista
 3. Upea paita kaikinpuolin, väri käy hyvin malliin. Ostin samaisen ohjekokelman, mutten ole saanut vielä mitään puikoille. Jospa piakoin. Voi olla että juhannus on vappua kylmempi, silloin voi tarvita villapaitaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokoelmassa on monta muutakin kivaa mallia. Seuraavaksi ajattelin Jojin Timeless Henleytä tai Veeran Heartfeltiä, mutta saas nähdä jaksanko kesää vasten vai jääkö syksyyn. Toisaalta nuo reikäiset neuleet vois olla kivoja kesäneuleitakin.

   Poista
 4. Tosi kaunis paita! Minä tykkään kovasti Jojin malleista, mutta yhtäkään en ole vielä ehtinyt tehdä.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus yksinkertainen on parasta.

   Poista
 6. Kaunis :) Ihan yllättävää, miten monenlaisille vartaloille tuo paita sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On tosiaan; itse epäilin alkuun sitä, kun tämä on keskikohdaltaan ns. laatikko, eli ei ole lainkaan vartalon muotoiluja. Yleensä mulle ei sellaiset sovi. Mutta tämä jostain syystä sopii. Varmaan tuo pituus ja sivuhalkiot sen tekee.

   Poista