lauantai 25. lokakuuta 2014

Heijastus-pipo

Tarjoustalossa osui silmään Novitan uusi Heijastus-lanka. Oikeastaan se osui ensin viisivuotiaan tyttäreni silmään ja ihastus näihin väreihin oli välitöntä. Tyttö on tarkka lankojen kutittavuuden suhteen ja Heijastus läpäisi hänen tiukan kutittamattomuustestinsäkin, joten lanka päätyi väistämättä ostoskoriin. Paksummalle talvipipolle on sitäpaitsi tällä viikolla muutenkin ollut tarve.


Piposta tuli tosi kiva ja alemmassa kuvassa näkyy, miten hyvin se pimeässä heijastelee.


Mitään ohjetta en Heijastus-langalle löytänyt, joten ohje piti keksiä itse. Ja tässäpä viisivuotiaan heijastuspipon ohje teille muillekin iloksi ja hyödyksi:

Tarvitset kaksi kerää Novitan Heijastus lankaa ja kahdet 6-koon pyöröpuikot tai muut sellaiset puikot, joilla pyöröneuleen tekeminen onnistuu.

Luo 46 silmukkaa mustalla langalla. Neulo nelisen senttimetriä 1o1n -joustinta. Vaihda pinkkiin lankaan ja neulo neljä kerrosta sileää, sitten jatka neljä kerrosta sileää mustalla ja niin edes päin, kunnes pinkkejä raitoja on kolme ja mustia kaksi. Seuraavalla mustalla raidalla neulo ensin kolme kerrosta tavallisesti, neljännellä kerroksella neulo *yksi oikein ja kaksi oikein yhteen*, toista *-* kerroksen loppuun. Vaihda pinkkiin lankaan. Neulo kaksi kerrosta kaikki oikein, sitten toista kavennukset samoin kuin edellä ja kavennuskerroksen jälkeen neulo vielä yksi kerros pinkillä tavalliseen tapaan kaikki oikein. Vaihda mustaan ja neulo ensimmäinen kerros kaikki oikein. Seuraavalla kerroksella neulo yksi oikein ja kaksi oikein yhteen kerroksen loppuun, sitten kerros sileää ja seuraavalla kerroksella neulo aina kaksi oikein yhteen kerroksen loppuun. Vedä lanka läpi silmukoista ja päättele. Tee loppulangasta tupsu ja ompele se kiinni.

21 kommenttia:

 1. Minullakin on tekeillä pipo heijastavasta langasta:)

  VastaaPoista
 2. Itelläki tarttu samaa lankaa neljä kerää mukaan tarjoustalosta ja nyt tässä pähkäilenki, et mitä ihmettä siitä tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kiva lanka. Melkein mietin, tekiskö itellekin pipon valko-harmaana esimerkiks. Tai kaulahuivi tai lapaset... joka tapauksessa varmaan auttaa autoilijoita huomaamaan.

   Poista
 3. Kivaa toi heijastava lanka. Tosi nätti pipo ja sopii hyvin pikkuneidin takinkin kanssa. Ja kiva kun laitoit taas ohjeenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Takki on H&M:sta ja tytön oma valinta sekin. Kovasti on "tyylitietoinen" tapaus tämä nuorimmainen. :)

   Poista
 4. Kiva pipo, huomaa hyvin pimeälläkin. Itsekin katselin Tokmannilla tuota lankaa, mutten vielä ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin käynyt hakemassa lisää, mutta kahdessa Tarjoustalossa lanka oli loppu. Oli vissiin liian hyvä tarjous. :)

   Poista
 5. Kiitos ohjeesta! Tein valkoisella ja harmaalla saman pipon. Se valmistui muutamalla tunnilla, ja toimii mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että onnistui helposti tällä ohjeella! :)

   Poista
 6. Hei, tein pipon ohjeellasi. Onko sinulla oikea silmukkamäärä, tuli niin pieni pipo? Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että tuli pieni! Kyllä mulla oli tosiaan 46 silmukkaa ja kutosen puikot. (ja olis leveyden puolesta mennyt melkein itsellekin.) On varmaan sitten käsialaan liittyvä asia, että jos on tiukka käsiala niin pitäisi ottaa isommat puikot tai tehdä enemmän silmukoita.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, voi olla, että luulen vaan pieneksi, kun ei ole mahdollisuutta sovittaa lapsen päähän. Raija

   Poista
 7. Kiitos ohjeesta! Aion tehdä sen mukaan pipot 5- ja 7-vuotiaille tyttärentyttärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Meillä pipo on jo jonain päivänä päässyt käyttöön, vaikka olen sanonut että on vähän kuuma vielä syyskeleille. Mutta kun on niin mieluisa pipo! On siis testattu, että kuusivuotiaanakin mahtuu vielä. :)

   Poista
  2. Hei minäkin otin tämän ihanan pipon ohjeen sivultasi.kiitos

   Poista
  3. Kiva! Nyt vuosien perästä voin kertoa, että pipo on päässyt käyttöön vielä 7- ja 8- vuotiaanakin. :) Tänä vuonna ei ole vielä testattu, nimittäin nyt kun ollaan pyöräilyiässä niin tupsu ei mahdu kypärän alle.

   Poista