sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sitruuna- ja turkinpippurilakua

Tein vielä yhden karkkiaiheisen käsityön Novitan, Fazerin ja Pirkka-lehden yhteistyönä järjestämään #karkkineulekilpailuun. Kilpailun ideana on tehdä jokin käsityö neulomalla tai virkkaamalla Novitan langoista Fazerin karkkikääreitä inspiraationa käyttäen. Aiemmin tein lopullista ideaa kypsytellessäni jo lakupussi-kassin ja Amerikanpastilli-kämmenikkäät.


Nämä sukat syntyivät jatkoideana karkkipäiväkassille. Kassia tehdessäni ihastuin lakritsisekoituspussin kuvioihin ja huomasin, että lakupatukoissa on näitä ihan samantapaisia kuvioita. Sitruunalakut ja turkinpippurilakut valitsin aiheeksi siksi, että ne ovat omia lempparimakujani. (Ennen ehdoton suosikkini oli Marianne-laku, mutta niiden valmistus on harmillisesti lopetettu.)


Sukat on tehty ihan tavallisen perussukan tapaan 7 veljeksestä. Nilkan takaosa on joustinta istuvuuden parantamiseksi. Kantapää on tavallinen vahvistettu kantapää ja kärjessä on tavalliset sädekavennukset. Aloitussilmukoita oli 48 ja sukkapuikot olivat kokoa 3,5. Nalle-langasta virkatut lakukuviot on ommeltu kiinni valmiiseen sukkaan.

Epäröin vähän tehdä keskenään erivärisen sukkaparin, mutta kun perheraati oli sataprosenttisesti eriväristen sukkien kannalla, niin uskaltauduin. Ja onhan nämä nyt kivat juuri näin! :)


Nämä sukat lähtevät postin matkassa kohti Koriaa. Valmiiden töiden on oltava perillä Novitalla 3.11 mennessä, eli aikaa inspiroitua karkeista on vielä lähes kuukausi. Kilpailu ratkeaa yleisöäänien perusteella Suomen kädentaidot -messuilla Tampereella 14-16.11.

Sukkasatoon tämä on kolmas sukkaparini.
Ja muistakaahan käydä osallistumassa sukkalanka-arvontaan, jos ette ole vielä käyneet! :)

20 kommenttia:

 1. Mielettömän hauskat !!! Ihanat. :)

  VastaaPoista
 2. Jopa onkin hauskat sukat, aivan huiput :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä idea! Vau. Ja nimenomaan eri värisinä :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava toteutus! Iski hirvee himo salmiakkiin ja lakritsiin.

  VastaaPoista
 5. Nää on just huiput. Ei elämän tartte aina olla niin samaparista vaan eriparisuus ja huumori tuo aina lisätwistiä pieniin juttuihin. Ja vaikka ne on eriväriset niin selkeästi ne on pari. IHANAT!

  VastaaPoista
 6. Siis mielettömän herkut sukat <3

  VastaaPoista
 7. Oiii, mite ihanan pirteet! :)

  VastaaPoista
 8. Ai että ako tekee mieli lakuja. Nää on niin mun näköiset. Voihan ihanuus.

  VastaaPoista
 9. Upeat! Liekö ihan voittaja-ainesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän jänskättää kyllä, en oo ennen osallistunut tämmöisiin kilpailuihin!

   Poista