sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Retrokukkakämmekkäät

Aina ei voi onnistua. Ei, vaikka valitsisi ihanan mallin, ihanat langat ja ihanat uudet hiilikuitupuikot. Mallina on Ella Austinin Bunty Mitts, jota soveltaen tein jo aiemmin nämä retrokukkasukat. Lankoina on valkoinen Fabel, poltettu oranssi Hot Socks Fashion sekä ruskea Regia 4-fädig. Ja puikot olivat Knit Pron hiilikuitupuikot, jotka kävin varta vasten ostamassa tätä projektia varten. Missään edellä mainitussa ei siis ollut vikaa.


Mutta nämä kämmekkäät vaan jotenkin tökki, tökki koko matkan alusta loppuun. Suurin ongelma oli varmaan se, että tämän JYH:in yhteydessä aloitetun työn aloituksen ja jatkamisen välillä oli taukoa pari kuukautta ja jotenkin kummasti elokuisen aloituksen käsiala oli paljon tiukempi kuin jatkaessani tätä nyt lokakuussa. Joten toisen kämmekkään alkuosasta tuli pienempi kuin loppuosasta ja toisen kämmekkään alkuosasta. Lisäksi kokoasia vaivasi noin yleisestikin: ohjeessa neuvottiin valitsemaan S-kokoon 2,25 mm:n puikot ja koska tiedän kirjoneulekäsialani olevan melko löysän ja lisäksi käteni ovat kapeat, niin valitsin 1,75 mm:n puikot. Ja siitä huolimatta näistä tuli ihan liian isot. Niin isot, että jätin koko kämmenen yläosan kuvioinnin pois, samoin peukalokiilan kivat pikkukukkaset. Ja vaikka pituudesta näillä toimenpiteillä tuli aika passeli, niin edelleenkin kämmekkäät ovat ihan liian leveät. Paitsi se kesällä aloitettu toisen kämmekkään alku... Ja epäsymmetrisyydestä johtuen en kehtaa edes antaa näitä kenellekään muulle. Paitsi ehkä miehelleni, joka hahmotti kuvion niin, että nuo oranssit ovat jonkun avaruusolion silmät.


Argh. Viimeksi, kun oli näin negatiivinen olo jostain työstä, en edes kuvannut sitä, puhumattakaan, että olisin laittanut nettiin. Mutta nämä on vähän niinkuin "pakko" julkaista, koska en voi jättää JYH-työtä raportoimatta, jos mielin pysyä haasteessa mukana. Ja onhan nää ihan nätit, jos ei liikaa vertaile keskenään eikä yritä sovittaa omaan käteen.

6 kommenttia:

 1. VAU, Nää on UPEET !

  VastaaPoista
 2. Minusta nuo näyttää tosi näteiltä. En ainakaan huomaa epätasaisuutta kuvia katsoessa ja mielestäni siinä selkeästi on kukat. Mutta ehkä siitä jonkinlaisen avaruusolion silmätkin saan jos mielikuvitusta käyttän. Retrokukat siis, ja todella kauniit. :) Toki harmi jos koko ei ole oikea. Olen joskus tehnyt vaativat kirjoneulelapset, jotka olikin sitten ihan liian isot vaikka ohjeen mukaan tein... Jäivät sitten vain varastoon odottamaan käyttöönottoa eivätkä vieläkään ole käytössä... Enkä sen jälkeen enää sen suunnittelijan malleja viitsinyt neuloa, vaikka nättejä ovat.

  Tuli vielä sellainenkin mieleen, että jos ovat sinulle liian isot niin mitä jos käyttäisit joidenkin sormikaiden päällä niitä? Voisi olla makeet, ja lämpimät!

  VastaaPoista
 3. Kauniit nämä on! Mutta ymmärrän hyvin, että joskus tökkii niin maan perusteellisesti. Miullekin tuli mieleen, että voisiko noita tosiaan käyttää lämmittimiä toisien lapasten/sormikkaiden päällä?

  VastaaPoista
 4. Nuohan on todella kauniit, rauhalliset värit ja kuvio. Mie tykkään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kilteistä ja kannustavista kommenteista! Kyllä nämä minustakin ihan nätit ovat (kiitos kauniin mallin suunnittelijalle!), mutta tuo kokoasia tosiaan on se pahin ongelma ja vielä eriparisuus. Valitettavasti ovat liian leveät myös toisten käsineitten päällä.
  En kyllä toiste näin isolla silmukkamäärällä varustettuun käsinemalliin kajoa, vaikka olisi kuinka pienet puikot!

  VastaaPoista