tiistai 29. syyskuuta 2015

Hurmaava välisoitto

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni jonkin Janina Kallion upeista huivimalleista. Suurin ongelma on tuntunut olevan se, että Janinalla on niin monta kivaa huivimallia, etten ole osannut päättää mistä aloittaisin.


Janinan Ravelry-ryhmässä järjestettiin syyskuussa yhteisneulonta, jonka jujuna oli neuloa mikä tahansa Janinan huivi salaa, eli neulottiin yhtä aikaa, mutta kaikki paljastivat omat huivinsa vasta tiettynä sovittuna päivänä. Yhteisneulonnan kunniaksi tein päätöksen ja valitsin ensimmäiseksi Kallio-huivikseni Interluden. (Interlude = tauko, väliaika, välinäytös, välisoitto) 


Samalla jatkoin tämän huivin kanssa myös osallistumistani Lentävän Lapasen Syyshuivi-KAL:iin (KAL = Knit ALong eli yhteisneulonta). Siinä on ajatuksena neuloa vähintään yksi huivi per kuukausi elokuusta jouluun ja siten täyttää samalla vähän kuin huomaamatta joulupukin konttia. Vähintään puolet huivin langoista tulee olla Lentävän Lapasen valikoimista. Tähän valikoitui langaksi Malabrigo Yarn Sock, joka oli minulle uusi tuttavuus.


Ihastuin totaalisesti sekä ohjeeseen että lankaan. Malabrigo Yarnin Lettuce-väri on upean kirkas, hienoisesti läikehtivä vihreä. Upeiden värien lisäksi langan neuletuntuma on todella miellyttävä, se on pehmeää, tiukkakierteistä ja siinä on ylellinen kiilto. Malabrigosta tulee takuulla tehtyä vielä paljon, itseasiassa ostin jo seuraavan vyyhdin lokakuun huivia varten.


Tämä ei takuulla myöskään jää viimeiseksi Janinan huivimalliksi. Sen lisäksi, että huivista tuli ihana, niin ohje oli huippuselkeä ja ohjeen taitto ja visuaalinen ilme oli kaunis ja huoliteltu. Erityisesti pidin siitä, että jokaisen osion lopulla oli kerrottu, kuinka monta silmukkaa työssä nyt pitäisi olla.


Kolme ylintä kuvaa on otettu kirkkaassa päivänvalossa ja alemmat kuvat ilta-auringossa. Totuus väristä on jostain näiden kuvien välimaastosta, päivänvalo-kuvat taitavat kuitenkin olla lähempänä totuutta. Alakuvissa tulee paremmin esille huivin läpikuultava keveys ja ilmavuus.
Se keveys! Ei yhtään paina tai hiosta kaulalla; uskoisin että sopii mainiosti myös sisäkäyttöön.


Koskapa olen suunnitellut antaa tämän lahjaksi, niin täytynee jossain vaiheessa ottaa Interlude uusintana, että saa itsellekin tämmöisen ihanuuden!

20 kommenttia:

 1. Upea huivi ja täydellinen lanka.

  VastaaPoista
 2. Ihanan ilmava! Sulla on kyllä täydellinen käsiala kaikkeen joka vaatii rentoa otetta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on totta. Kun olen vielä oppinut ottamaan tarpeeksi pienet puikot niin lankakin riittää.

   Poista
 3. Yksinkertaisen kaunis! Tuokin pitää tehdä. Minulla alkaa olla tehtävien lista jo niin pitkä että voin jatkaa Huivi2016Kalin tähän perään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin jatkaa parikin vuotta ihan leikiten...

   Poista
 4. Todella kauniin tyylikäs. Väri ja malli kovasti mieleen. Vau.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset, Suvituulia, kosotäti, Niina ja Lankakeiju! :)

  VastaaPoista
 6. Upea! ja väri toimii hienosti! Malabrigo on yksi suosikeista, tykkään myös Arroysta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon sitä Arroyo-koria myös joka kerta hypistellyt. Ihanan tuntuista, mutta sieltä ei ole mikään väri toistaiseksi hypännyt syliin.

   Poista
 7. Janinan huiveihin jää koukkuun! ;) Nimimerkillä kokemusta on, kun kolme kyseisen suunnittelijan huivia jo neulottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen, vastaa nimimerkki ostin jo pari seuraavaa mallia. :D

   Poista