lauantai 26. syyskuuta 2015

Maailman hauskimmat sukat!

Otsikko kertoo fiiliksen. Näistä tuli hauskat ja iloiset, kerta kaikkiaan ihanat hyvän mielen sukat. Malli on Tiina Kaarelan Loistavat niityt, jonka löysin syksyn kirjauutuudesta, Puikkomaisterin sukkakirjasta. Hankin kirjan heti sen ilmestyttyä ja nämä sukat pääsivät välittömästi puikoille.


Ohjetta en ihan kirjaimellisesti pystynyt noudattamaan; silmukoita oli pakko pistää vähemmän, muuten olisi minun käsialalla tullut ihan liian suuret sukat. Tämä aiheutti vähän säätöä osaan kuvioista takasauman tienoilla. Muuten olin mallille hyvinkin uskollinen esimerkiksi värityksen suhteen, sillä iloiset kirjava väritys oli juuri se juttu, mihin mallissa ihastuin.


Jalkaterät olivat alkuperäisissä sukissa kokonaan harmaat ja se oli minullakin ensin ajatuksena, mutta kun harmaa lanka alkoi olla vähissä, niin tuli sitten jalkaterään harmaan kaveriksi myös keltaista ja vähän oranssia.


Kaikki langat löytyivät omista varastoista ja tämä olikin oivallinen jämälankaprojekti, sillä mitään väriä ei kulunut kovin suurta määrää. Lankoina oli Handun sukkalankaa gimalteella ja ilman, Hot Sockia, Fabelia sekä Regiaa. Puikkoina käytin 2mm:n sukkapuikkoja koko matkalla.


Kirjoneulesukkia olen tehnyt paljon, mutta näistä tuli ensimmäiset yli polven ylettyvät. Saa nähdä miten pysyvät ylhäällä. Vielä en pujottanut yläreunaan kuminauhaa, mutta nauhakuja on olemassa joten kumppari on helppo lisätä myöhemmin, jos sukat löystyvät.

24 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upeat! Ota mukaan maanantaina, saadaan ihailla livenä.

  VastaaPoista
 2. Näitä ei voi kuin ihailla <3 ...

  VastaaPoista
 3. No onhan ne aivan käsittämättömän hienot!

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä: Aivan upeat sukat!

  VastaaPoista
 5. Wau. On upeet ja kauniit sukat ja hienot kuvat.

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat. Ootko punninnut minkä verran noihin upposi lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoinkin muistin punnita ja sukat painavat 188g.

   Poista
 7. Todellakin hyvän mielen sukat! Ihan tulin itsekin hyvälle mielelle, kun näin aikaansaannoksesi. Todella ihanat sukat!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kehuista ja kommenteista! <3
  Marsu: en ole vielä punninnut sukkia, yritän jossain vaiheessa muistaa. :)

  VastaaPoista
 9. Ihan mielettömän kauniit sukat!

  VastaaPoista
 10. No huh, kuin upeat! Ja ison työn takana. Vähän houkuttelisi itseäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä haluankin nähdä sun version, pistät varmaan todella ranttaliksi värien kanssa! ;D

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, Heffis! Tämän verran jäi kesän jälkeen sukkaenergiaa syksyllekin, mutta tavallista vähemmän on nyt kyllä tullut sukkia tehtyä!

   Poista