sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Taskuneuloosissa

Eilen olin mukana #Taskuneuloosissa Lentävässä Lapasessa. Neulomisen ja sosiaalisen median aiheiden ympärillä pyöriviä Taskuneuloosi-tapahtumia on järjestetty jo useita, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun itse pääsin mukaan.

Uutta asiaa tuli hirveästi! Periscope, SnapChat, YouTube, Twitter, LinkedIn ja Facebook, Instagram - blogien ja videoblogien lisäksi... osa esillä olleista sosiaalisen median kanavista oli sellaisia, mistä en ollut ennen edes kuullut puhuttavankaan. Tulivatpa nyt sitten vähän tutummiksi Marja Nousiaisen ja Pauliina Mäkelän innostavaan tapaan esitellessä uusia ajan ilmiöitä. Marja myös kuvasi tapaamista suorana lähetyksenä Periscopen kautta, missä tapaamiseen saattoi osallistua virtuaalisesti.


Päällimmäiseksi fiilikseksi jäi, että näistä jutuista oli hyvä saada tietoa ja on tärkeää olla niistä perillä ihan jo lastenkin takia, mutta itselle monet some-kanavat tuntuvat liian monimutkaisilta ja toisaalta myös tarpeettomilta. Blogin pitäminen on jo iso saavutus näinkin epä-tietotekniselle henkilölle!  Mutta toisaalta sain vähän kipinää suunnata blogin tarjontaa esimerkiksi Facebookin tai Instagramin puolelle. Joten jospa jotain sen suuntaista laajennusta saisin aikaiseksi tässä kevään aikana blogin täyttäessä pian kolme vuotta.

Millaisten kanavien kautta te lukijat seuraatte mieluiten blogeja tai käsityö-asioita yleensä? Ja missä toivoisitte näkevänne Langan päästä kiinni -blogin tulevaisuudessa?

20 kommenttia:

 1. Toi on hyvä pointti, että lasten takia näistä ois hyvä olla perillä. Itsekään en enää pysy perässä vaikka kuvittelen olevani käyttöiässä :D

  Itse tykkään seurata Instagramin välityksellä blogeja. Mulla oli pitkään yksityinen ja blogin tili, mutta en jaksanut käyttää yksityistä enää enkä muutenkaan yleensä lataillut omaa naamaani sinne, joten poistin sen ja nyt käytän vain blogin tiliä.

  Mielestäni on tärkeintä käyttää blogin kyljessä niitä väyliä, jotka hyvältä tuntuu. Itse poistin Facebookista blogin sivut, koska en vain jaksanut käyttää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina jakoi somen käyttäjät karkeasti alle ja yli 30-vuotiaisiin, nuorempi puolisko siis käyttää näitä uusia kanavia luontevasti ja vanhempi ehkä sitten ei niinkään. :D Luulen, että jos onnistun Instagram-tilin luomaan, niin se tulee olemaan nimenomaan vain blogin tili. FB:ssä olen omana henkilönä, en tiedä paljonko lisäarvoa toisi olla siellä erikseen blogina... mutta ainahan voi tosiaan kokeilla eri kanavia kuten sinä olet tehnyt ja poistaa tilit sitten, jos homma ei toimi.

   Poista
  2. Oon 27 ja Instagram tuntui jo liian vaativalta :D Lieneekö vaan laiskuutta :)

   Poista
 2. Kiva, että tykkäsit. Mun mielestä Pauliina ja Marja ovat niin postitiivisia, selkeitä ja innostavia, että se pelkästään saa kokeilemaan erilaisia kanavia. Uusi puhelin ois varmaan hankittava. Vai se kamera, vai pad ja luuri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan tosi innostavasti ja selkeästi esitettyä tietoa. Ymmärsin kaiken, vaikka asia oli uutta (mutta en välttämättä enää muista kaikkea...) Mä en oo sitä tyyppiä, että himoitsisin uusia laitteita, vaan lähinnä pakon edessä vaihdan jos vaihdan. :D Yrittäjinä te tietysti pystytte hyödyntämään some-kanavia paljon monipuolisemmin kuin me tavis-somettajat. :)

   Poista
 3. Minä ainakin tykkään tästä tavallisesta Blogista. Muita en seuraa enkä kuulu mihinkään some-ryhmiin. Perinteisellä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perinteisen linjan kannatuksesta! :) Taidan olla minäkin hyvin perinteinen näissä asioissa, mutta vähän sitä tulee paineita kehittää blogia muihinkin medioihin, kun huomaa että monet muutkin bloggarit ovat niin tehneet.

   Poista
 4. blogista mieluiten, täällälukija harvoin kommentoiva, faceen en edes kuulu, ainoa mitä sen kautta niin muutamaa lankakauppaa, instasta taitaa olla titityy ainoa.
  eniten harmittaa jos blogin pitäminen lopetetaan eikä siitä mitenkään mainita, sitä vai käy kurkkimassa ja kurkkimassa ja lopulta uskoo ettei blogi päivity. mielestäni jos tietoisesti pitää taukoa blogistaan niin voisihan siitä heittää maninaan että ollaan tauolla. tämä oli tämmöinen yleinen kommentti, ei mitenkään tarkoitanut sinun blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulee kommentteja perinteisen blogin puolesta! Tuollaisessa tapahtumassa, missä esitellään kaikkea uusinta uutta, alkaa helposti tuntua että tämä on jo ihan vanhanaikainen juttu. Mutta kiva että lukijoita täälläkin vielä löytyy! :) Tykkään itsekin kyllä nimenomaan lukea blogeja.
   On tylsää jos joku lemppari-blogi lopettaa kokonaan ilman ilmoitusta. Toisaalta taukoa tai lopettamista ei ole ehkä suunniteltukaan etukäteen. Itse en ole tainnut paria viikkoa pidempää taukoa pitänyt koskaan. :)

   Poista
 5. Mä oon ollut kerran mukana Lentävässä Lapasessa Taskuneuloosissa. Mä oon kyllä kanssa ihan ulalla kaikista uusimmista some-jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ollaan sitten vähän vähemmän ulalla, kun ollaan käyty taskuneuloosissa!(?) ;)

   Poista
 6. Seuraan blogeja paljon Facebookin ja instagramin kautta, ja samoista myös oma blogi löytyy. Näissä on tarpeeksi, aika ei tahdo aina riittää tähänkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, että pitää miettiä mihin on aikaa. Kannattaa varmaan valita yksi kanava mihin lähtee ensin eikä ahnehtia kaikkea kerralla.

   Poista
 7. Mä innostuin Instagramista vasta viime syksynä, mutta tykkään siitä nykyään tosi kovasti. Mulla on "blogin tili", mutta käytännössä sinne tulee laitettua kaikenlaista muutakin, jopa enemmän kuin varsinaisia käsitöitä. Itsekin tykkään siitä, että Instagramin kautta näen myös seuraamieni blogien pitäjien elämästä muutakin kuin sen, mitä jaksaa/viitsii/ehtii/kehtaa blogissa esitellä. Tykkään enemmän elämänmakuisista kuvista, joissa näkyy tavallinen elämä ja arki, kuin tarkasti lavastetuista ja sommitelluista kuvista. Mutta näähän on niin makuasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla ihmisten kokemuksia/mieltymyksiä instan käytöstä, nyt kun itse lähden vasta opettelemaan koko juttua. Käytännössä huomaan jo ensimmäisessä kokeilussa, että kännykkäni kamera taitaa olla liian huono tuohon palveluun. Mutta voin ainakin harjoitella palvelun käyttöä katselemalla toisten kuvia. :)

   Poista
 8. Minä olen myös vankkumaton blogin kannattaja. Facessa kuulun moniin neulonta-ryhmiin, mutta muuta somea en juurikaan käytä. Ei ole tiliä instassa eikä twitterissä. Muista en edes ymmärrä.
  Minua harmittaa kovasti, että moni bloggari on tyystin lopettanut blogin päivittämisen ja käyttää vain instaa. Musta se on tyhmää, koska tykkään myös lukea miksi joku neule on tehty. Jos siihen nyt ylipäätään liittyy tarinaa. Vihaan noita helkutin hästägejä joita pyörii nykyään joka kuvan ympärillä facessakin.
  Kai musta alkaa vanhemmiten kuoriutua vastarannan kiiski kaikelle uudelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuulostaa niin tutulle! Hashtagit on mustakin ihan hurjan ärsyttäviä, kun eihän sellainen oo mitään #suomenkieltä!
   Nyt kuitenkin yritän opetella käyttämään niitä, kun harjoittelen instan käyttöä. (Vaikeaa se on!)

   En kuitenkaan aio lopettaa omaa blogia ja toisten blogien seuraamista, ihan mainitsemastasi syystä, että kiinnostaa myös tarina ja sanat kuvien takana. Enemmän näen nuo muut somekanavat "markkinointikanavana" blogille, eli jos joku siellä kiinnostuu kuvasta, niin voi tulla sitten blogiin lukemaan lisää.

   Poista
 9. Perinteinen blogi on minusta ihan paras, ja niihin "hukkuukin" aika sukkelaan, kun ne on niin upeita! Instagram on toinen tosi kiva, voi hetken mielijohteesta laittaa kuvan sinne, sen enempää miettimättä :) Kirjoitan itsekin blogia (harvakseltaan), mutta instagramiin tulee laitettua kyllä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanhenkisiä on meitä täällä siis monta. :) Aloin tässä miettiä tätä "perinteistä blogia", kun itselle blogikin on suhteellisen uusi juttu, niin joillekin se on jo suoranaista perinnettä. :D Näin se aika kulkee ja ilmiöt sen mukana.

   Poista
 10. Hei Tiia!

  Lämmin kiitos osallistumisesta taskuneuloosiin! Tein koosteen tapahtumasta blogiini Taskuneuloosi 2016 ja olet omalla blogikirjoituksellasi siinä mukana.

  Kaikkea hyvää ja ihanaa joulun odotuksen aikaa,
  Pauliina :D

  VastaaPoista