tiistai 9. helmikuuta 2016

Ziggy-sukat

Jatketaanpa sitten violettien jämälankojen parissa.


Kaksi yksinäistä Delight-kerää on jo vuosia odottanut käyttöön pääsyä ja monta kertaa olen niistä jo sitä tai tätä suunnitellutkin, mutta aina ovat raukat päätyneet takaisin lankalaatikon perukoille. Taas niille meinasi käydä niin, kun olin kaivanut ne esille jämälankapaitaani varten, johon ne värin puolesta olisivatkin sopineet ihanasti. Ne osottautuivat kuitenkin paksummiksi ja pörhöisemmiksi kuin muut puserolangat, joten en käyttänytkään niitä siihen.


Värit on näissä kerissä kuitenkin aika ihanat ja liukuvärjäys houkutteli kokeilemaan jotain hauskaa väreillä leikittelevää kirjoneulejuttua... ja juuri sopiva ohje löytyikin Knittystä, nimittäin Meg Meredithin suunnittelemat Ziggyt.


Sukista tuli erilaiset keskenään, vaikka ne on samoista keristä neulottu, mikä siis olikin näitten sukkien juju. Ensin mietin, tuliko näistä nyt vähän hassut, kun toinen sukka on paljon haaleampi ja vaaleampi kuin toinen, mutta päätin kuitenkin tykätä näistä. Vanhin tytärkin olisi näitä ollut heti omimassa, mutta tällä kertaa päätin olla itsekäs ja pitää sukat itsellä, sillä ne sopivat niin kivasti uuteen villapaitaani. :)


Lankoina siis kaksi kerää Drops Deligtia, värit roosa/lila ja lila/vihreä. Puikkoina 2,5mm:n Knit Pro Zingit.

Saapa nähdä millainen Delightista tulee sukkakäytössä, kun tuntui jo melkein neuloessa alkavan huopumaan. Ehkä mulla on vuoden päästä huopa-Ziggyt. :)

8 kommenttia:

 1. Vaude, miten makeet sukat. Hauskat ja kivan väriset, sopii tosiaan hyvin sun uuden neuleen kanssa. Hyvä että pidit itselläsi. Ja väriero on vaan kiva ja sopii sukkien tyyliin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat jämistäkin tullut. Tuo liukuvärjätty kruunaa mielestäni kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 3. Tosi suloiset töppöset kyllä nyt. (: Väriero on vaan lisämauste. Varmasti kiva pitää just sen puseron kanssa!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja kauniit värit! En ole Delightiä sukkiin käyttänyt, kokemusta siis kestävyydestä ei ole. Epäsymmetriasta tykkään, sukkien ei tarvitse olla toistensa kopiot.

  VastaaPoista
 5. Hirmu kivan näköiset! Täytyy laittaa idea korvan taakse. Mulla on ainakin neljät Delightista tehdyt sukat. Eivät huovu (edes konepesussa) ja kestävät kohtalaisesti. Toki kun on tuollainen kierteetön lanka, niin ei kestä niin hyvin kuin vaikka joku 7 veljestä (jota mä en saa puhki kulutettua mitenkään), mutta yllättävän hyvin kuitenkin. Nyppyyntyy kyllä herkästi.

  VastaaPoista
 6. Delight kestää sukissa mainiosti! Olen tehnyt siitä mm. juurikin nuo samaiset Ziggyt joskus, tosin ne annoin pois kun eivät värit olleetkaan omaan makuun.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista!
  Amria ja Nasti: kiva kuulla käyttökokemuksia, että Delight on sukissa kestävä lanka!

  VastaaPoista