sunnuntai 18. elokuuta 2019

Soldotna Crop Top vol. 2

Edellisessä postauksessa kerroin ensimmäisestä Soldotna Crop Topista ja että olen jo aloittanut uutta heti edellisen perään. Ja nopeasti se valmistuikin, etenkin kun tein tästä suunnitelman mukaisesti "cropatun" eli tällaisen lyhyemmän mallin, mikä itse asiassa on alkuperäisen mallin ideakin (jota ensimmäisen paidan kanssa vielä vähän vierastin).


Lueskelin netissä keskustelua, jossa kehopositiivisessa hengessä rohkaistiin kaikkien vartalotyyppien edustajia käyttämään nyt kovasti muodissa olevia lyhyitä paitoja ja ohjeistettiin, että jokaisen pitää vain löytää omalle vartalotyypille sopiva "sweet spot" eli sopiva paidan pituus. Keskusteluun linkitetyt kuvat kertoivat, että näin kyllä tosiaan on; lyhyt paita sopii kaikille kunhan vaan valitsee oikein sen, minkä kanssa paitaa käyttää ja osaa valita paitaan sopivan pituuden. Ilmeisesti useimmiten menee pieleen siinä, että kuitenkin epäröi ja tekee paidasta vähän liian pitkän.


Tein tästä noin 7cm lyhyemmän kuin ensimmäisestä Soldotna Crop Topista. Siinä missä ensimmäisen paidan pituus on omiaan puolihameiden kanssa käytettäväksi, niin tämä jälkimmäinen sopii mukavasti mekon kanssa, erityisesti sellaisen jossa on hieman korkea vyötärölinja.

Muuten tein paitaan suurinpiirtein samat modaukset kuin edelliseenkin.


Tämän paidan langat ovat suurimmaksi osaksi samoja kuin edellisessä paidassa. Vihreä ja ruskea ovat  siis Manos del Uruguayn Alegriaa, keltainen Malabrigo Sockia ja musta Roosa Nauha -sukkalankaa. Lisänä vielä punainen Latinium Ex Machinan Basic Sock.

Yleensä en jämähdä yhteen malliin useammaksi kerraksi, mutta tämä oli hauska tehdä kahdesti ja nyt  tuntuu siltä, että voisin tehdä näitä vielä lisääkin.

5 kommenttia:

  1. No ihana! Niin kaunis tuon mekkosi kanssa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää mekko toimi osaltaan vähän inspiraationa tehdä tää lyhempikin paita.

      Poista
  2. Tosi ihanat molemmat paitasi! Olen neulonut Nordiskasweaterin itselleni ja olen lyhyeen malliin todella tyytyväinen. Voisitko linkittää mainitsemaasi keskusteluun - hyviä vinkkejä olisi kiva lukea! T. Kajsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja Nordiska on myös ihana!
      Kyseistä keskustelua käytiin instagram kuvien kommenteissa enkä keksi miten niitä tähän linkittäisi. Mm. Andrea Mowryn (dreareneeknits) profiilissa oli tätä keskustelua eri kuvien alla (alkaen ehkä joulukuulta) ja sieltä kommentoineista bongasin muutamia muitakin nimiä, joiden profiileissa kävin lukemassa pohdintaa aiheesta.

      Poista
    2. Ewefibers oli toinen ig-tili, missä monessakin kohtaa tätä aihetta pohdittu kahden eri kokoisen ja mallisen naisen toimesta.

      Poista