perjantai 9. elokuuta 2019

Soldotna Crop Top

Jyväskylän neulefestareilla sain vakavan lyhythihaisen-kirjoneulevillapaidan-himo -tartunnan. En ollut kuullut kyseisestä tartuntataudista aiemmin, joten se pääsi iskemään aivan varoittamatta takavasemmalta. Eikä se laantunut sitten millään, paitsi lopulta ilmeisellä keinolla, nimittäin siten, että neuloin lyhythihaisen kirjoneulevillapaidan.

Jo tuossa Jyväskylä-postauksessa totesin, että ihastuin erityisesti festarikansan päällä näkyneisiin Soldotna Crop Top -paidan lukuisiin ihaniin versioihin. Mallin on suunnitellut yhdysvaltalainen Caitlin Hunter. Hän on ylpeä suomalaisista sukujuuristaan ja se näkyy muun muassa useiden hänen suunnittelemiensa neulemallien nimissä; Koivua, Elokuu, Ohra ja Kodikas.
Soldotna sen sijaan viittaa Hunterin synnyinseudulla Alaskassa sijaitsevaan kaupunkiin.


Ohje on kirjoitettu DK-vahvuiselle eli paksuhkolle langalle. Sopivaa lankaa oikeassa vahvuudessa en omista varastoista löytänyt enkä heti festariostosten jälkeen halunnut uuttakaan lankaa ostaa, joten sovelsin ohjetta ja tein paidan ohuesta, fingering-paksuisesta langasta. Ruskea ja vihreä lanka ovat käsinvärjättyä Manos del Uruguayn Alegriaa, keltainen Malabrigo Sockia ja musta Roosa Nauha -sukkalankaa. Kaikkia värejä riitti yksi vyyhti ja jäikin vielä yli puolet, lukuun ottamatta vihreää, jota jäi vähän alle puolet. (Loistava malli siis käyttää vaikka puolikkaitakin vyyhdin jämiä!)

Koon muutoksen tein neulomalla L-koon silmukkamäärillä, kun tavoitteena oli noin S-koon paita. Tein myös vähän kavennuksia kylkiin vyötäröä kohti.


Noita "cropattuja" eli napapituisia paitoja on nyt näkynyt paljon eri suunnittelijoilta. Itse olen kaksi tällaista cropatuksi suunniteltua paitaa neulonut (tämän ja Shiftyn), mutta kumpaakaan en ole osannut ihan ohjeen lyhyiseksi jättää. Mutta tämän projektin ja toisten neulojien ihanien projektikuvien myötä aloinkin haaveilla sellaisesta ihan lyhyestä topista. Joten aloitin heti perään uuden Soldotna Crop Topin langoista, joita tästä ensimmäisestä jäi jäljelle. Sen ajattelin jättää lyhyeksi - ja mietin, pitäisikö Shiftyäkin lyhentää.
Näin se oma maku pikkuhiljaa muuttuu muodin mukana.

8 kommenttia:

 1. Nyt taisi käydä niin, että lyhythihaisen-kirjoneulevillapaidan-himo -tartunta iski myös minuun ;D Ihana lyhythihainen neulepaita Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on salakavala tauti! :D Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 2. Voi että se on ihana, huikeet värit. <3

  VastaaPoista
 3. Niin se vaan tämänkin on mulla puikoilla, vaikka olisi ollut monta "tärkeämpää" projektia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin se tartunta leviää. :D Kyllä mullakin on jotkut projektit ollut jonossa jo varmaan kolmatta vuotta, kun aina tulee joku uusi ihanuus mitä haluaa tehdä just NYT. Ja silti haluun ne vanhatkin suunnitelmat vielä jonain päivänä toteuttaa.

   Poista