torstai 26. joulukuuta 2019

Sukelluslapaset

Vuoden varmasti erikoisin itsetehty joululahjani oli tämä: sukelluslapaset kahdella sormipaikalla ja sormien nahkavahvikkeilla.


Veljeni harrastaa sukellusta ja oli esittänyt tarkat toivomukset lapasten suhteen. Että olisi hyvä olla peukalo ja etusormi erikseen tarkkuutta vaativien hommien helpottamiseksi. Ja että niiden tarttumapinnalla olisi hyvä olla jotain vahviketta, etteivät sormet kulu helposti puhki. Ilmeisesti siellä veden alla availlaan ja suljetaan jotain klipsejä tms.


Lisäksi tuli maininta, että jokin huomioväri olisi hyvä, että lapaset erottuvat paremmin muuten enimmäkseen mustien sukellusvarusteiden joukosta. Tässä kohtaa saatoin vetää pikkuisen överiksi...


Otin lapasohjeeksi Räisäläläiset kirkkolapikkaat kirjasta Sukupolvien silmukat. Lanka tosin oli paksumpaa (sukelluksissa on kuulemma tosi kylmä ja lanka sai olla paksua). Nämä ovat siis 7 veljestä. Sormien erottelun tein veljen kädestä piirretyn mallin perusteella.

Vaikeinta oli nahkapaikkojen ompelu. Onneksi Lentävän Lapasen neuletovereista löytyi sellaisiakin, jotka osasivat neuvoa nahkapaikan ompelussa!


Ja lopputulos - en oikein tiedä, miten siinä näin kävi: Sukellusharrastus + perinnelapasohje + huomioväri = kaksi meksikolaistyylistä neulottua kaktuskoristetta. Jotka onneksi toimii myös sukelluslapasina. :D

6 kommenttia:

 1. No nyt on spessuneulomus :D kerro sitten, miten ne toimi käytössä! Hauskata on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee pian palautetta. Ainakin ensinäkemältä palaute kuulosti siltä että ainakin käytännön kokeiluun pääsee. 😀

   Poista
 2. Onpas hienot ja suoraan sanoen erikoiset lapaset! Enpä ole mokomista kuullutkaan! Hienoa oppia uutta kokoa ajan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ollut minäkään kuullut. Nämä tulevat siis sukelluksessa kuivapuvun hanskaosan alle, eli eivät kastu.
   Joku tuttu nämä nähdessään totesi, että nämä sopisivat myös metsästysharrastukseen, sillä pyssyn käsittelyssäkin on kuulemma etua että on etusormi erikseen.

   Poista