sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Uusi lemppari-villapaita

Viimekesäinen Tour De Sock -tiimi (täydennettynä muilla matkan varrella mukaan löytäneillä) on jatkanut yhteydenpitoa yhteisten neuletapaamisten ja erilaisten tempausten merkeissä. Syksyn teemana oli Huivi-yhteisneulonta ajatuksella "huivi per kuukausi". Neulekahvila Lentävä Lapanen oli mukana tarjoamalla tilat yhteisille neulontahetkille ja ihania huivilankoja ostettavaksi sekä myös lahjoittamalla lanka-palkinnon joka kuukausi arvottavaksi huivinsa valmiiksi saaneiden kesken. Lopuksi palkittiin myös syksyn aikana eniten huiveja neulonut ja se palkinto osuikin yllättäen minulle! En ollut mitenkään seurannut tilastoja huivien valmistumisesta, joten yllätyin ihan aidosti. Palkinnoksi sain Molla Millsin Virkkuri Memon sekä Lentävän Lapasen puuvillakassin, jossa lukee Neulominen lähtee Lapasesta. Olin todella otettu noin hienoista palkinnoista; kassin teksti sopii minulle kuin nenä päähän (monessakin merkityksessä) ja Mollan kirja oikein houkuttelee piirtelemään uusia kirjoneule- ja virkkausmalleja. Kiitokset vielä kerran Lapasen emännille sekä yhteisneulonnan muille osallistujille, kivaa oli! 

Joulun jälkeen haluttiin edelleen tehdä jotain yhdessä ja koska nälkä ilmeisesti kasvaa syödessä, niin seuraavaksi projektiksi otettiin villapaita tai -takki ystävänpäivään mennessä.


Edellinen lempi-villapaitani on Linia, jonka tein ruskeista ja harmaista jämälangoista viime keväänä. Sitä on tullut käytettyä melko paljon ja edelleenkin varmasti tulee. Lepakkohihat eivät kuitenkaan ole parhaat mahdolliset talvitakin alla, vaikka kyllä ne sinne jotenkin mahtuvat. Nyt halusin kuitenkin lähteä tekemään vähän tyköistuvampaa mallia mutta edelleenkin samalla jämälanka-idealla. Tällä kertaa otin käsittelyyn violetin sävyiset jämät.


Otin malliksi Veera Välimäen suunnitteleman Bulbin. Aika pian lähdin kuitenkin harhailemaan muille teille, mahtaako lopputulosta enää Bulbiksi tunnistaakaan? Hihat erottelin aika pian raglanlisäysten jälkeen, kun en halunnut lepakkomaisia hihoja ja sen jälkeen kavensin ja lisäsin silmukoita tiheään sovitellen, joten paidasta tuli tyköistuva, kuten halusinkin. Lopussa vielä muistin neulojakamulta kuullun vinkin, eli en kastelun jälkeen nostanut neuletta ollenkaan leviteltäväksi, vaan kuivasin sen pyyhkeen sisässä mytyssä ja varovasti levittelin sen auki yhtään venyttämättä enkä edes oikonut sitä ihan sileäksi. Konsti tepsi, ensimmäistä kertaa nimittäin paita ei venähtänyt lainkaan viimeistelytoimien yhteydessä.


Kauluksen ja hihojen sileän, rullaantuvan reunuksen halusin tehdä ohjeen mukaisesti, mutta helmassa arvelin sen tuntuvan ärsyttävältä istuessa, joten laitoin tavallisen 2o2n -joustimen tilalle.


Näistä jämälangoista sitten... aloitin Kuplasukista jääneellä Väinämöisellä ja Meadow Grassista jääneellä kimalteisella Mille Colorilla ja jatkoin Kaiholan Jawoll Magicilla. Ja sitten rupesinkin kriittiseksi. Loput aikomani jämät ei kelvanneetkaan tähän ihanaiseen paitaan, syystä tai toisesta. Osa oli liian paksuja ja osa väärää värisävyä.. ja niinpä päädyin ostamaan lisää lankaa ja sain myös pari jämäkerää neulojakaverilta, jonka violetti kausi oli jo jäänyt taakse. Joten mites tämän jämäprojektin nyt sitten kävikään? En viitsi laskea, onko jämiä nyt enemmän kuin aluksi, tuskin kamalan paljoa vähempää kuitenkaan.

38 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, ihana!

  Ja jos jämiä nyt sattuukin olemaan enemmän kuin alussa, niin sehän on vaan hyvä syy laittaa jokin uusi ihana jämälankaprojekti puikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja näinpä se taitaa olla, että jämälangat on ikuinen ilmiö neulojalle. :D

   Poista
 2. Onpa upea. Ei mulla vaan jämistä tuollaisia luomuksia synny. Hieno ja tasapainoinen kokonaisuus. Istuukin niin upeasti. Vautsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Istuvuuteen auttaa hurjasti, kun tekee neuleen ylhäältä alas saumattomana, niin voi sovittaa välillä. :)

   Poista
 3. Ihana! Ei arvaisi jämälankatyöksi, niin hyvin kaikki värit sointuvat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilmeisesti on tietyt värimaailmat lankavarastossa korostuneet, kun on tullut näin lähellä toisiaan olevia sävyjä paljon (+ne ostetut ja saadut.) :)

   Poista
 4. Kaunis raitaneule, ihanat värit!

  VastaaPoista
 5. Upea paita! Ihanat värit jotka sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oon näin jälkikäteen tyytyväinen, että olin kriittinen lankavalintojen suhteen, että tosiaan kelpuutin vaan ne parhaat. :)

   Poista
 6. Se on upea! Väri(t) sopii sulle tosi hyvin. Ja on siinä just sen verran Bulbbia että saattas tunnistaakin. Mä oon edelleen sen sun Linian lumoissa, vaikken itse ole saanut sitä aikaiseksi neuloa. Ehkä JyJy rypistyksen jälkeen sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Linia on myös tosi kiva, molemmissa on vähän samaa ideaa.

   Poista
 7. Ihana villapaita, ja väri sopii siulle tosi hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti vielä tulee vilposia kelejä tätä käyttääkin! :)

   Poista
 8. Hieno! Mä olen kanssa mietinyt miten pääsisin jämälangoista eroon, pysyvästi. Aina käy juuri niin, ettei työtä saakkaa loppuun olemassa olevilla langoilla ja täydennystä ostaa sitten liikaa... Hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joskus oon onnistunut jämien käyttämisessä paremminkin, mutta nyt meni kyllä puihin. :D

   Poista
 9. Todella upea! Mullekin on jokusen kerran käynyt niin, että jämälankatyöhön on joutunut hankkimaan lisää lankaa kun jämät ei olekaan enää kelvanneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lienee tuttu ilmiö monelle neulojalle. :D

   Poista
 10. Todella kaunis! Värejä, joista itsekin kovasti pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Huomaan, että lempivärit eri aikoina vaihtelee, mutta tämmöiset lilat ja viininpunaiset on mulla varmaan pitkäaikaisimpia suosikkeja harmaiden lisäksi.

   Poista
 11. Kaunis! Värit ja malli aivan täydelliset sinulle! ♡ Vähän olen ajoittain harmitellut, etten sittenkin lähtenyt tuohon Kaliin mukaan, mutta kun ei silloin yhtään villapaidattanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ymmärrän ettei aina voi villapaidattaa. Kyllä niitä yhteisneulontoja taas tulee, kesällä viimeistään Tourille! :D

   Poista
 12. Se on kyllä upea! Kimallekin erottuu kuvissa ja upeaa kuulla, että viimeistely onnistui :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vinkkien saaminen puolin ja toisin onkin yksi yhteisneulomisen hienouksia. Itse en ole kovin montaa villapaitaa vielä tehnytkään joten kaikki neuvot villapaita-guruilta pistetään korvan taakse. ;)

   Poista
 13. Mahtava idea jämälankojen käyttöön ja tyylikäs lopputulos!

  VastaaPoista
 14. Upea uusi neule! Liniakin on tosi ihana ja molemmat sopii sulle hyvin sekä värit että mallit :)

  VastaaPoista
 15. Niin ja onnittelut voitosta, olet ansainnut sen kyllä :) Kivat palkinnot.

  VastaaPoista
 16. Ihana paita. Ihastelin sitä eilen livenä vaikken tainnut sitä siinä sulle kertoa. Hyvää Ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Katju ja hyvää ystävänpäivää myös sinulle! :)

  VastaaPoista
 18. Onpas kiva pusero :) Tämmöistä mäkin kaipaisin, eikä yks edes taitais riittää ;)

  VastaaPoista