sunnuntai 17. elokuuta 2014

Helminauhasukat

Tein sen taas - nimittäin muutin lapasohjeen sukkaohjeeksi. Inspiraatio näihin ihaniin sukkiin tuli Ravelrysta Handepanden Pearl Chain mittens - lapasohjeesta

Nuo ohjeen lapaset on kertakaikkisen ihanat, en tiedä miksi sitten taas päädyin sukkiin. Ehkäpä kesäinen ajankohta ei nyt vaan oikein inspiroi lapasten tekoon, mutta saattaahan ne vielä talven tultua syntyä ne lapasetkin tällä samalla ohjeella. Tämä on nimittäin ihan mielettömän kiva kuvio tehdä ja lisäksi tämä malli on loistava tapa kuluttaa melko pieniäkin jämälankanöttösiä; jotain lankaa mulla oli vain 10g ja sekin riitti molempiin sukkiin ja vähän vielä jäikin.


Kiilakavennusten kohdalla kuvio vähän hajoaa, mutta ei se itseäni ainakaan kamalasti haittaa. Mietin sellaistakin, että olisi tehnyt nuo kavennukset jalkapohjaan, kun olen nähnyt joskus sellaisiakin ohjeita. Mutta en sitten uskaltanut lähteä tekemään mitään niin radikaalia, kun  ei ole kokemusta, että miten se vaikuttaisi sukan istuvuuteen.


Langat on enimmäkseen 7-veljestä ja pari väriä on Gjestalin Jannea. Tein nämä 3-kokoisilla bambupuikoilla. Olen pikkuhiljaa oppinut tykkäämään noista bambupuikoista, vaikka se ei tosiaankaan ollut mitään "rakkautta ensisilmäyksellä".


En yleensä ole kuvannut töitteni nurjia puolia, mutta tässä tein senkin, koska nämä on mielestäni niin haukan näköiset sisäpuoleltakin. :)


JYH:iin tämä oli yhdeksäs valmistunut työni.

17 kommenttia:

 1. Mä omen kans ihastellut niitä lapasia :) ihanat sukat teit!!

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat sukkasi sekä oikealta että nurjalta puolelta.

  VastaaPoista
 3. Nää on ihan ylihienot!! :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavista kommenteista, Ilosofiaa, Sini O, Pirena, Virpi ja Tia! Omakin fiilis on näitten sukkien kanssa kohillaan. :)

  VastaaPoista
 5. Syksyyn todella pirtsakat sukat. Kerrassaan ihana väritys.

  VastaaPoista
 6. Minä olen neulonut muutamat lapaset tällä ohjella. Toimii hienosti sukissakin!

  VastaaPoista
 7. Tein pari vuotta sitten Nallella sukat, lähestulkoon samoissa väreissä! Tosi kiva malli kutoa, täytyypä sommitella taas uudet puikoille :)

  VastaaPoista
 8. Jopa on kauniit sukat, tuon mallin laitan kyllä talteen.

  VastaaPoista
 9. Tosi kivat sukat! Mun on pakko ostaa lisää lankaa, kun jämälankoja on vain harmaita ja muita tummia värejä...

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommentoineille! Pitää ne lapasetkin tosiaan saada joskus aikaiseksi, ja miksei toiset sukatkin vähän eri värityksellä, kun kerran on näin kiva malli. Ja Eeva - nämä voisi olla tosi makeet silleen harmaan eri sävyissäkin.

  VastaaPoista
 11. Ite oon tehny nuo lapasina, mut hyvinkin kaunis myös sukkana! Värit on muuten onnistuneest valitut, raikkaat :-)

  VastaaPoista
 12. Vitsi että nämä on kyllä kivat! Pakko oli tehdä omat. :)

  Mietin neuloessa jos tekisi jälkikäteen kantapään niinkuin Novitan sukkalehdessä tehdään Villit kirjoneulesukat -mallissa. Silloin ei nuo kiilakavennukset hajottaisi kuviota. Itse tein omiin sukkiini kirjoneuleen pelkästään varteen, joten kiilakavennusten kanssa ei ollut ongelmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sinun värit on myös ihanat!
   Voisi tuota jälkeenpäin tehtyä kantapäätä koittaa. Muistaakseni siinäkin tehtiin jotain kavennuksia ja lisäyksiä ennen ja jälkeen kantapään, mutta ei niin paljon kuin tavallisesti.

   Poista
 13. Tiimalasikantapää toimisi tällaisissa malleissa varmaan parhaiten. Muutamat pallerosukat on tullut tehtyä ja hyvin toimii, kun silmukkamäärä pysyy samana, niin kiilakavennuksia ei tarvita.

  VastaaPoista