torstai 21. elokuuta 2014

Pikkutytön sormikkaat

En ole koskaan ennen tullut tehneeksi sormikkaita. Nyt tuli mieleen kokeilla, kun tyttö joka tapauksessa tarvitsi uudet. Ja uusia juttuja on niin kiva opetella!
Ohje on Garnstudion Michelle Gloves, ilman noita koristekukkasia.


Lanka on Dropsin Baby Merinoa, jota aikoinaan jäi tekemästäni vauvan peitosta yli sellainen hankala määrä useaa eri väriä, joista mikään ei oikein yksistään riitä mihinkään. Mutta tällaisissa epätasa-raidallisissa jutuissa ei ole niin suurta merkitystä yksittäisen langan määrällä.

Tämä lanka on aivan ihanan pehmoinen ja kutittamaton, juuri omiaan meidän pikku herkkishipiälle. Ohje oli hyvä ja selkeä, mutta kokoarviot siinä menivät ainakin meidän viisivuotiaan osalta aikalailla pieleen. Jos olisin tehnyt sormet sen pituisiksi kuin ohjeessa neuvottiin, olisi tullut aika mini-sormikkaat. Niinpä piirsin kädestä kuvan paperille ja mittasin mallista jokaisen sormen erikseen.


Sormikkaitten onnistumisesta on tyytyväinen olo, mutta kuvaukset (tai niiden yritykset) tytön kanssa olivat surkuhupaisat. Otettiin varmaan 50 otosta ja tämän parempaa kuvaa ei saatu aikaiseksi. Lopulta jouduin toteamaan, että viisivuotiaalla ei nyt vaan kädet pysy paikallaan. Se siitä.


JYH:issä saavutin näiden valmistumisen myötä puolenvälin merkkipaalun, sillä tämä oli kymmenes valmistunut työ.

10 kommenttia:

 1. Kauniit! Myös mie tykkään tuosta langasta.

  VastaaPoista
 2. Upeat ja hyvin onnistuneet sormikkaat. Itse tykkään mieluimmin neuloa sormikkaita kuin lapasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää tuntui aika vaivalloisilta lapasiin verrattuna, mutta toisaalta uskon, että sormikkaita tulee enemmän käytettyä, joten siinä mielessä vaiva kannattaa.

   Poista
 3. Kivat ja hyvin onnistuneet sormikkaat. Minäkin koen sormikkaat niin vaikeaksi ettei ole tullut tehtyä. Sullahan etenee JYH niin hyvin, että saat vielä kaksinkertaisen määrän töitä valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin vähän yllättynyt, että onnistui näin hyvin heti eka yrittämällä. Ehkä se ei olekaan niin vaikeaa loppujen lopuksi, mitä kuvittelis. :) JYH:issä mulla kyllä on ne kaikkein isoimmat työt säästetty viimeiseksi, joten takapakkia voi vielä tulla.

   Poista