sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hui hai!

Noin vuosi sitten sain velipojalta kainon toivomuksen hai-sukista. Sellaisista, jotka näyttävät syövän jalkaa. Mutta eivät saa sisältää mitään ulokkeita, eviä tai muita sellaisia, vaan ihan kengissä käytettävät sukat.


Aikani mietin, miten saan tehtyä hain näköiset sukat annetuilla vaatimuksilla. Vuoden ajatustyön ja vajaan parin viikon neulomistyön jälkeen sukat valmistuivat parahiksi veljen synttäripäiväksi.


Sukkien jalkateräosuudet on neulottu varpaista varteen kaksi kerrallaan magic loop tekniikalla. Kantapäästä eteenpäin erottelin sukat omille puikoilleen ja neuloin varsien etuosan ja takaosan erikseen ommellakseni ne sitten lopuksi yhteen. Hampaat tein poimimalla valmiista sukanvarresta uudet silmukat valkoisella ja päättelemällä ne sitten nirkkoreuna-päättelyllä. Lopuksi kirjoin silmät ja "kidukset" langalla ja neulalla.

Velipoika tuntui tykkäävän. :) Lapsensa tosin kehuivat näitä söpöiksi, joka vei valitettavasti hurjilta jalkaa syöviltä hailta vähän uskottavuutta.

12 kommenttia:

 1. Aivan upea sukkamalli, nerokas tapa toteuttaa ne tällä tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! :) Oli ilo nähdä, että sukat istuivat jalkaan todella hyvin, vaikka nämä kuvat ovatkin mitä ovat. Piste tiimalasikantapäälle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti! oli kiva kun onnistui toteuttaa saajan oman idean.

   Poista
 3. Vai söpöt! Sinulla onkin normaalia rohkeammat lapset. Ihan selkäpiitä (mikähän kohta selässä tuo pii onkaan) karmii, niin on pelottavat hait! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljen tytöt on tosiaan hurjapäitä, eikä näitä omatkaan suoranaisesti pelänneet... Hyvä että joku edes ymmärtää pelätä! :D

   Poista
 4. Aikas kivat, varsinkin kun ovat ihan käytettävätkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Netissä oli tosiaan paljon niitä hupsujen sukkien/tossujen ohjeita, joissa oli hain evät ja pyrstöt ynnä muuta, mutta niitä ei ehkä sitten tulisi niin käytettyä.

   Poista