perjantai 6. marraskuuta 2015

Kirjanmerkkien tuotekehittelyä

En ole aikaisemmin ollut mikään kirjanmerkki-ihminen, vaan lähimmästä kuitista revitty palanen on mielestäni yleensä kelvannut paikan merkiksi ihan hyvin. Joskus viime vuonna innostuin kuitenkin virkkaamaan pari kirjanmerkkiä; auringon ja pääkallon. Pian huomasin, että kirjanmerkiltä vaaditaan muitakin ominaisuuksia kuin litteys, ainakin jos kirja otetaan välillä mukaan reppuun tai kassiin. Sillä tuollainen yksinkertainen lituska kirjanmerkki valuu pois mukana kulkevan kirjan välistä ennen kuin huomaatkaan, viimeistään siinä vaiheessa kun kaivat kirjaa esiin.

Niinpä päädyin tähän tuotekehittelyn ensimmäiseen versioon, kala-kirjanmerkkiin. Toisessa päässä on kala ja toisessa päässä nappi/nappeja. Ajattelin että punainen nappi kuvastaisi veden pinnalla keikkuvaa kohoa, mutta mahtaako kukaan muu saada ajatuksesta kiinni. Kirjan väliin jää vain ketjusilmukkaketju ja kalan ja kohon tarkoitus on estää merkkiä valumasta pois kirjan välistä.


Aika hyvä, mutta tämäkin versio saattaa huonolla tuurilla valua repun pohjalle. Vielä parempaan kirjanmerkkiin sain idean Pinterestiä selaillessa; kuminauhasta tehty noin kirjan ympärysmitan pituinen rengas, jonka voi pingottaa halutun paikan kohdalta kirjan ympäri. Koristeeksi voi laittaa mitä vain mielikuvitus keksii, minä laitoin tytön toivomuksesta pienen vaaleanpunaisen kisun.


 

8 kommenttia:

 1. Tuollainen kuminauha kirjanmerkki on varmasti kätevä. Sitä ei saisi kissa vedettyä pois kirjan välistä, mikä minulla on ollut ongelmana viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuollaista ongelmaa en koiran omistajana osannut kuvitellakaan. Auttaa tämä kuminauha-ratkaisu varmasti siihenkin.

   Poista
 2. hauskat kirjanmerkit, ja pysyvät hyvin paikoillaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kosotäti! :) Kyllä nyt luulis pysyvän paikan tallessa. :)

   Poista
 3. Voi miten hauskat! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää viikonloppua ja seuraavan viikon alkua sinullekin! :)

   Poista
 4. Tosi hyvä idea tuo kuminauha. Hauskan näköinenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Pinterestistä löytyy kaikki! Sitä en muuten huomannut kirjoittaa, että värillistä kumpparia oli vähän haasteellista löytää, mutta Järvenpään tarjouspalassa oli tämmöistä kiiltävää mitä lienee pikkari-kumpparia.

   Poista